Pecanje smuđa nije više komplikovano, mi Vam otkrivamo tajne!

Pecanje smuđa nije više komplikovano, mi Vam otkrivamo tajne!

Svi mi koji pokušavamo da upecamo smuđa znamo da to nije ni malo jednostavno. Smuđ je jako lukava i oprezna riba, pogotovu oni krupniji primerci od 5 kg pa naviše. 
 
Prvo i glavno pitanje koje svaki pecaroš treba da postavi sebi pre nego što krene da peca smuđa jeste na kom mestu na reci da traži smuđa. U ribolovu smuđa kao i u ribolovu ostalih vrsta riba izbor mesta za pecanje je jedan od ključnih faktora.

Hajde sada da probamo da opišemo kako treba da izgleda idealno mesto za pecanje smuđa. Recimo, ukoliko pecamo smuđa na Velikoj Moravi idealna dubina za pecanje smuđa u proleće bi bila od 1,5 – 3 m, a još kada bi se tu nalazio i neki panj u vodi (potopljena krošnja) šanse za uspešan ribolov bi bile još bolje. Naravno i ako pronađete gde se smuđ sakrio postoji još X faktora koji mogu da utiču na ribolov, a naravno jedan od glavnih faktora su vremenski uslovi.

Zapamtite – ribolov je najbolji pri stabilnim vremenskim uslovima! Nagle promene vremena mogu uticati pozitivno ili negativno na apetit ribe, nemojte nikako da zaboravite da pratite mesečeve mene i vazdušni pritisak pre izlaska na vodu.

Postoji dosta vrsta varalica kojima može da da se paca Smuđ. Meni su jedne od najdražih glavinje Vida Glavinjare.
Nazad na blog

Ostavi komentar

Komentari će biti odobreni pre nego što ih objavimo.