Najbolji mamac za pecanje babuške Puffi uvek ulovi ribu

Najbolji mamac za pecanje babuške Puffi uvek ulovi ribu

Puffi je plutajući najbolji veštački mamac za babušku – pop up na bazi hleba, a ne stiropora. 100% prirodan mamac za pecanje babuške. 

Cukkov Puffi je verovatno najlovniji mamac za babušku, ako ne i najbolji mamac za pecanje babuške i svako biste obavezno trebali da ga imate u svom asortimanu. Mađarski Cukk Puffi izuzetno je lak, odlične strukture. Puffi je mamac na bazi hleba, a po nama jedna od najlovnijih aroma je med. Puffi se proizvodi u više aroma, boja i veličina. Pufi podigne udicu sa dna (izdvoji je iz trave, mulja) i u kontaktu sa vodom ispušta neodoljivu aromu meda kojoj nijedna babuška ne može da odoli, a ni šaran takođe. Ukoliko pecate babušku, puffi hlebni mamac mora biti sastavni deo vašeg ribolovačkog asortimana. Cena pufia je povoljna, a može drugo i da traje ukoliko ga čuvate u zatvorenoj kesi i na suvom mestu. 

Moj savet vam je da kada pecate na puffi koristite udice veličine od 8 do 12, jer ukoliko budete koristili manje udice imaćete česte promašaje. Nemojte se plašiti da će puffi spasti sa udice lako. Pufi pop up ima idealnu strukturu koja se veoma lagano rastapa u vodi i neće spasti sa udice sve dok ga riba ne dira. Čim primetite pipanje na štapu treba odmah kontrirati, kako ga riba ne bi skinula i otišla. Puffi se izuzetno dobro drži na udici i ukoliko ga riba nije dirala, kada izvadite stap videće da će još uvek biti na udici. Svaki ribolovac koji peca babušku ili šarana treba imati puffi kod sebe, jer puffi daje ribu kada ni jedan drugi mamac ne daje. Idealna kobinacija sa puffi mamcem je da se doda jedan crv na vrh udice. Crvić na vrhu udice će oživeti mamac, a kombinacija sa puffi-jem je dobitna kombinacija za uspešan ribolov.

Mi smo se ove godine slatko napecali babuška u Velikom Gradištu kod Srebrnog jezera sa brane, pecajući na njihovom čuvenom zimovniku, naravno glavni mamac nam je bio Puffi. Dolazili su pretežno krupniji primerci babuške od 1kg do 1.5kg i bilo ih je sigurno tridesetak u toku dana. Cena Puffia je od 200 do 300 dinara za pakovanje od 30g, koje je dovoljno za više pecanja.

Biće nam drago da podelite vaša iskustva o ovom zanimljivom mamcu sa nama, pišite nam.

Nazad na blog

Ostavi komentar

Komentari će biti odobreni pre nego što ih objavimo.